Feljelentette szomszédait egy miskolci lakos – megelégelte, hogy mindenki ott parkol, ahol akar

Megosztás

Örök kérdés a kertes házas övezetben élők körében, hogy hová parkolhatunk az autóval, ha történetesen a saját telkünkön nincs erre alkalmas terület. Esetleg a szomszéd háza előtt, vagy éppen a járdára, ezzel akadályozva a gyalogosokat? Egyik sem ideális megoldás és ha van egy mindenre elszánt szomszéd, hamar megtörténhet a feljelentés, ahogyan Miskolc egyik utcájában is.

Igazán bosszantó tud lenni, mikor a saját házunk előtt nem tudjuk letenni az autónkat. A békésebb személyiség ilyen esetben vesz egy mély lélegzetet és pár méterrel arrébb gurul, ahol valaki másnak a háza elé lesz kénytelen letenni az autót. Vagy nem törődik senkivel és semmivel, hanem jobb híján feláll a járdára.

Martinkertvárosban is visszatérő probléma a parkolás kérdése, olyannyira hogy az egyik itt lakó névtelen bejelentést tett a Miskolci Önkörmányzati Rendészet (MIÖR) felé, mivel megelégelte, hogy az utca lakosai a járdán parkolnak.

A MIÖR kollégái ezt követően felszólítják az utcai lakosait, hogy ne pakoljanak a járdára, mert felszólítás után következő alkalommal már a súlyos büntetés érkezik.

Az egyik utcában lakó nem hagyta annyiban a dolgot. Szerinte sehol máshol nem lehet letenni a járművet, ezért az egyik miskolci Facebook-csoportban nyilvános kérdést intézett a rejtélyes feljelentő felé:

“Az lenne a tiszteletteljes kérdésem a névtelen bejelentő felé, hogy ha bármilyen okból kifolyólag nem tud az utca lakosa beállni az udvarra (miért is kellene beállni?!), akkor az jobb lesz, ha az utca lakosai az út közepén parkolnak majd? Javaslom a névtelen bejelentőnek, hogy nagy unalmában azt hiszem először gondolkozni kellene, aztán cselekedni.”

A kérdéses utca és a járdán parkoló autók. Úgy tűnik, nincs más lehetőség a megállásra (Fotó: Facebook)

Egy korábbi cikkünkben mi is foglalkoztunk ezzel a kérdéssel és az derült ki, hogy a házunk előtt közterület található, tehát nem sajátíthatjuk ki, az elterjedt önkényes akadályozás nem megengedett. Közterületre engedély hiányában semmilyen tárgy nem helyezhető el, tehát kövek, szikladarabok, betontömb, karó, oszlop sem. Aki mégis korlátozza a parkolást, az bírságot kaphat, ha pedig az önkormányzati engedély nélkül kirakott tárgy kárt okoz – például nekihajt egy autó –, akkor kártérítési kötelezettség is keletkezik. Viszont a megfelelő engedély birtokában lehetőségünk nyílik ilyen módon borsot törni szomszédaink orra alá. Vagy marad a békés együttélés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek